STRAFRECHT

Series zoals Suits, Prison Break en How to get away with murder zijn niet meer weg te denken door de opkomst van Netflix en ook al is het totaal niet realistisch, ze hebben toch een strafrechtelijke invalshoek.

Strafrecht is dat deel van het recht dat onder andere toepasbaar is als iemand verdacht is van het begaan van een strafbaar feit. De politiek pleit de laatste jaren voor een zogenaamde “hardere aanpak” welke aanpak leidt tot uitbreiding van het aantal strafbare feiten, verruiming van de mogelijkheden tot voorarrest en strengere straffen. Zaken die vroeger door de politie werden afgedaan met een waarschuwing, komen nu voor bij de politierechter. Daardoor is ook de kans om met het strafrecht in aanraking te komen sterk toegenomen.

Bent u gedagvaard om voor de rechter te verschijnen? Neem dan zo spoedig mogelijk contact op om direct goed advies te krijgen.

WAAR KUNNEN WIJ U MEE HELPEN?

Bent u opgeroepen voor politieverhoor, is uw rijbewijs ingevorderd, heeft u een dagvaarding ontvangen, bent u aangehouden of verdachte in een zaak? Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.